Основна школа
„Аксентије Максимовић”
Долово

Дан просветних радника

Дан просветних радника обележава се сваке године у више од 100 земаља. Код нас, он се слави 8. новембра, на дан рођења Вука Караџића. Поводом овог празника у нашој школи приређене су бројне интересантне акције. Да би се побољшала комуникација ученика и наставника, они су овог дана заменили улоге. Тим поводом Стефан Секанић, ученик осмог разреда, пред својим наставницима одржао је један занимљив час историје. Након што су пажљиво саслушали предавање о Србији за време владавине династије Обреновић, наставници су чак радили и кратак тест да би се проверило колико су усвојили ово градиво, а да би се потпуно уживели у улогу ученика, на крају часа добили су и оцене.


Још једну врсту оцењивања извшио је и Ученички парламент који је спровео анкету у којој су ученици могли да бирају најбоље, али и наставнике који су најдуховитији, најнасмејанији, најстрожи, најзахтевнији... Након гласања представници Ученичког парламента честитали су својим наставницима празник и уручили им дипломе. За најбољу проглашена је Милена Јаковљевић, наставница географије. По мишљењу ученика, она је истовремено и најстрожа, док је Елени Антониадис најзахтевнија. За најдуховитијег, ученици су изабрали Драгослава Главонића, за најнасмејанију Наташу Јованов-Драгосавац, за најелегантнију Адриану Костадиновски, а Данијелу Ковјенић за најзгоднију. По резултатима анкете Драгана Чавић је најмодренија и најкул, Сунчица Шкрбо најповученија, Љиљана Новковић-Чука најпопустљивија, Божана Илић најгрлатија, Љубица Комланов најтиша и најдобрица, а Снежана Сабљић-Андрић најзлопамтило.
У склопу обележавања овог празника и педагог школе одржао је краћу презентацију под називом „И ми просветари имамо душу“. Након кратког подсећања зашто и како се прославља Дан просветних радника, скренута је пажња на бројне обавезе са којима се данас сусрећу просветни радници, а кроз међусобну интеракцију наставника и педагога указано је и на њихова права.

Последње вести