Основна школа
„Аксентије Максимовић”
Долово

Историјат

240 година школе у Долову

Првог дана пролећа ученици ОШ Аксентије Максимовић из Долова обележили су дан школе и уједно 240 година од оснивања школе. Овај јубилеј, они су обележили забавним програмом о мултикултуралности који су извели у Дому културе у Долову. СхареТхис

Око 500 ученика и 70 предшколаца прославило је 240 година од оснивања ОШ Аксентије Максимовић у Долову. Ученици су на приредби певали и рецитовали на многим светским и језицима националних мањина. Према речима Предрага Богатинчевића директора школе, овај јубилеј желели су да прославе у знаку мултикултуралности.

- Желели смо да ангажујемо што више ученика. Од 506 ученика и око 63 предшколаца мислим да је половина учествовала на данашњој прослави. Није мала ствар извести толико њих на бину и организовати да све буде беспрекорно. Претпостављам да смо негде и погрешили, немојте нам замерити каже Предраг Богатинчевић, директор школе.

Традицију од 240 година, ученици ове школе оправдали су запаженим резултатима на бројним такмичењима.

- Било је доста запажених резултата. Имамо пуно награђиваних ученика из разних предмета. Били смо прваци државе у рукомету за дечаке, пласирали смо се на републичко такмичење из географије, техничке културе, наши ликовњаци су широм света, од Јапана, Финске, Пољске, БИХ, Македоније доносили запажене резултате. Ове године, иако такмичарски циклус није завршен, већ имамо два пласмана на републичко такмичење, наш млади физичар Борис Станковић, пласирао се на републичко такмичење из физике као и наше рукометашице које су се такође пласирале на републичко такмичење које ће се одржати у Сремској Митровици истиче Богатинчевић.

Преузето са веб презентације РТВ Панчево.

http://www.rtvpancevo.rs/Vesti/Lokal/240-godina-kole-u-dolovu.htmlu.html

Последње вести