Основна школа
„Аксентије Максимовић”
Долово

Uncategorised

"ГЛАС АНЂЕЛА"

Овог лета, 1. јула, одржано је такмичење под називом "Глас анђела", на коме је учествовала наша матуранткиња Милица Николић. Ово је трећи по реду фестивал, који се сваке године одржава у Бајмоку, у организацији Фондације "Тијана Јурић", којој је и посвећен. Чланови жирија су били наши еминентни етномузиколози: Бојана Николић - Петричковић, Анита Кремпатић, као и проф. Димитрије Големовић - шеф катедре етномузикологије Музичке академије у Београду и Драгана Маринковић, која је уредник и водитељ култне емисије на Радио Београду 2 "Од злата јабука". Сви учесници фестивала су певали задате композиције, у пратњи  чланова Народног оркестра РТВ-а. Милица је певала песму "Џанум зађе сунце" и освојила је специјалну награду - годину дана бесплатног школовања у приватној школи етно певања Бојане Николић - Петричковић. Честитамо Милици! 

 

"КЕСА, ДЕСА И МИЛЕСА"

Претпоследњи дан Дечје недеље у нашој школи почео је читањем дечјих права и рецитовањем песама познатих српских писаца, а затим су се ученици седмог разреда представили игроказом под називом "Кеса, Деса и Милеса". Дан је протекао у смеху. Гледаоци су уживали у програму који смо им припремили. 

"Од ћелије до домена"

Чланови биолошке секције, у пратњи наставнице биологије Верице Стошић, су 20. 5. 2018. године посетили изложбу "Од ћелије до домена" и учествовали у "Дино радионици". Све то се одвијало у Музеју науке и технике у Београду. Ученици су имали прилику да се упознају са моделима бактеријске и биљне ћелије, фосилним остацима биљака и животиња, одслушају предавање о еволуцији живота на планети Земљи.
Током радионице забавили су се правећи моделе фосилних остатака, рачунајући дужину пута Чарлса Дарвина током својих истраживања, рачунајући тежину и висину диносауруса користећи знања из биологије, математике и физике.
Након рада било је времена и за обилазак сталне поставке музеја и забаву у играоници музеја, у којој су ученици имали прилику да виде колико су тешки на поједним планетама, модел торнада, крива огледала, криву собу и још много тога.
Било је лепо, поучно и забавно за све.

245 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ШКОЛЕ У ДОЛОВУ

       Дана 21. марта 2017. године прославили смо Дан наше школе. Ове године прослављали смо 245 година постојања Школе у Долову, па смо се трудили да наша прослава буде што свечанија.

       Одабрали смо колективну тему, а она је гласила "Пут око света". Васпитачи, учитељи и наставници су заједно са ученицима одабрали земљу коју желе да представе, и то су урадили кроз глуму, рецитације, певање, игроказе и др. Пут нас је водио кроз Немачку, Шпанију, Индију и многе друге земље, али је, наравно, све почело и завршило се у Србији.  

       Како је изгледао пут око света у нашој школи, погледајте на фотографијама. 

Последње вести