Основна школа
„Аксентије Максимовић”
Долово

Uncategorised

"ГЛАС АНЂЕЛА"

Овог лета, 1. јула, одржано је такмичење под називом "Глас анђела", на коме је учествовала наша матуранткиња Милица Николић. Ово је трећи по реду фестивал, који се сваке године одржава у Бајмоку, у организацији Фондације "Тијана Јурић", којој је и посвећен. Чланови жирија су били наши еминентни етномузиколози: Бојана Николић - Петричковић, Анита Кремпатић, као и проф. Димитрије Големовић - шеф катедре етномузикологије Музичке академије у Београду и Драгана Маринковић, која је уредник и водитељ култне емисије на Радио Београду 2 "Од злата јабука". Сви учесници фестивала су певали задате композиције, у пратњи  чланова Народног оркестра РТВ-а. Милица је певала песму "Џанум зађе сунце" и освојила је специјалну награду - годину дана бесплатног школовања у приватној школи етно певања Бојане Николић - Петричковић. Честитамо Милици! 

 

"КЕСА, ДЕСА И МИЛЕСА"

Претпоследњи дан Дечје недеље у нашој школи почео је читањем дечјих права и рецитовањем песама познатих српских писаца, а затим су се ученици седмог разреда представили игроказом под називом "Кеса, Деса и Милеса". Дан је протекао у смеху. Гледаоци су уживали у програму који смо им припремили. 

245 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ШКОЛЕ У ДОЛОВУ

       Дана 21. марта 2017. године прославили смо Дан наше школе. Ове године прослављали смо 245 година постојања Школе у Долову, па смо се трудили да наша прослава буде што свечанија.

       Одабрали смо колективну тему, а она је гласила "Пут око света". Васпитачи, учитељи и наставници су заједно са ученицима одабрали земљу коју желе да представе, и то су урадили кроз глуму, рецитације, певање, игроказе и др. Пут нас је водио кроз Немачку, Шпанију, Индију и многе друге земље, али је, наравно, све почело и завршило се у Србији.  

       Како је изгледао пут око света у нашој школи, погледајте на фотографијама. 

Online курсеви енглеског језика

Обавештавамо вас да смо у сарадњи са компанијом LINKgroup обезбедили бесплатне онлине курсеве енглеског језика.
ITAcademy као део компаније LINKgroup овим курсевима пружа одличну прилику ђацима који желе да усаврше и унапреде своје знање енглеског језика, да постану што успешнији у даљем образовању и касније у послу.
Наставници ће одлучити ко ће добити могућност за похађање ових курсева. Уколико будете били један од добитника, добићете поклон код са којим остварујете право на бесплатан онлине курс. Након што добијени кôд унесете на страни пријаве добићете на мејл сва потребна упутства за похађање изабраног онлине курса.
Позивамо све ђаке да се активно укључе у усавршавање знања енглеског језика како би тиме себи отворили што више могућности за даље образовање и развој каријере.