Основна школа
„Аксентије Максимовић”
Долово

Филтер
 • "Крос РТС"

  У петак, 15. маја, у нашој школи је одржана је дечја трка под називом "Крос РТС". На кросу су је учествовало 47 ученика више смене. У категорији петог и шестог разреда прво место су освојили Душан Бељин, у категорији дечака, и Марија Ракиџић у категорији девојчица. Прва места у категорији седмог и осмог разреда освојили су Бојана Ракиџић за девојчице и Иван Алексић за дечаке.
  Такмичење "Крос РТС" се ове године одржава по 25. пут а више информација о самом такмичењу можете погледати овде.
  {gallery}kros-rts{/gallery}

 • ''Милијарда устаје''

  Наша школа се 14.02.2013. године прикључила глобалној кампањи ''Милијарда устаје''. Ова акција се одржава широм света и за циљ има да јасно и гласно подигне глас против насиља над женама. Тим поводом су ученици четвртог разреда са учитељицом Весном Јанкулов радили плакат. На једној страни су нацртали једну ситуацију насиља у породици, а на другој страни су приказали како они виде решење те ситуације. Плакат је изложен у школској библиотеци.

  Ученички парламент наше школе је направио плакат са фотографијама и порукама из којих се види да је насиље над женама реалност којој се треба супротставити. Овим плакатом осудили су сваки облик насиља.

 • Аксентије Максимовић

  Последње вести