Основна школа „Аксентије Максимовић“ у Долову, у оквиру проjeкта компаније НИС под називом
„Заједници заједно „ , добила је средства за опремање дигиталног кабинета за предмете
информатика и рачунарство и дигитални свет, као и набавку 30 таблета за потребе наставе
осталих предмета. Реализацијом овог пројекта, школа и њени ученици добили су нови кабинет у
коме ће се настава реализовати на квалитетнијем нивоу и створити се бољи услови за развој ИТ
вештина ученика.

Директорка школе Верица Стошић, нагласила је веома успешну и добру сарадњу са компанијом НИС и управом града Панчева у реализацији овог пројекта.Ово је први пројекат који школа реализује са компанијом НИС која на овај начин показује изузетну друштвену одговорност и спремност да помогне у стварању боље будућности наше деце.

 

Уз речи захвалности компанији НИС, директорка истиче да ће се овим новим наставним средствима које смо набавили реализацијом пројекта , омогућити успешно праћење промена које се дешавају у образовном систему, а пре свега на пољу дигитализације. Кабинет је сада опремљен интерактивном таблом и комплетном рачунарском опремом која је умрежена са наставничким рачунаром. Набављено је и 30 таблета за рад на часу других предмета ван кабинета, као и за потребе одељенских старешина и спроведена обука за наставнике који ће часове реализовати у новом кабинету. Захваљујући овој опреми наши ђаци ће  у наредном периоду моћо да надограђују и проширују знања у области дигиталне технологије, што ће им помоћи у даљем школовању.

Компанија НИС већ дуги низ година улаже у заједницу у којој послује, бринући о образовању ученика и стварајући могућности ДА НА САВРЕМЕН  начин приступе учењу.